Så finansierar du oförutsedda utgifter i hemmet

Att få en vattenskada är oerhört förargligt och det är en dyr oförutsedd utgift även om du är försäkrad. Om du inte har pengar som täcker hela reparationen är det bättre att låna pengar än att inte åtgärda skadan. Att ha en skada en längre tid kan bli ännu dyrare på sikt.

Att råka ut för oförutsedda händelser i bostaden är vanligt och det kommer när du allra minst anar det. Att upptäcka en läcka i badrummet är det många som har drabbats av. Om du har en vattenskada i ditt badrum som behöver åtgärdas kostar det en hel del pengar även om du har en hemförsäkring. Om du inte har en buffert att ta av för kostnaderna eller att bufferten inte räcker kan du låna den summan som fattas. Du kan till och med låna om du har en dålig kreditvärdighet, för hos Brixo kan du låna trots betalningsanmärkning utan några större problem. De kollar nämligen inte efter hur din historia har sett ut. De kollar hur din framtida återbetalningsförmåga ser ut. Om den ser bra ut kommer det inte vara några som helst problem att låna pengar.

Åtgärda vattenskadan direkt

Att inte åtgärda en vattenskada kan få förödande konsekvenser. Att ha fukt och vatten i väggar och golv leder på sikt till mögelskador och att trä börjar att ruttna. Det är direkt dåligt att inte ta hand om en vattenskada direkt den upptäcks. Du kommer att få ett mycket större och dyrare problem om du inte tar tag i det på en gång. Det är mycket bättre att låna pengar och få allt fixat direkt istället för att dra ut på det. När vattenskadan är åtgärdad och du har betalat tillbaka eventuella lån är det en bra idé att börja spara ihop till en buffert som du kan använda nästa gång en oförutsedd händelse inträffar.